Imagina Ràdio C/Rosa Maria Molas, 2, baixos 43500 Tortosa Tel. 977 449 210 info@imaginaradio.com
103.9 FM

CiU pot governar sola Tortosa però perdre Amposta


Imagina Ràdio encarrega una enquesta preelectoral per conèixer la intenció de vot de tortosins i ampostins. Vegeu-ne els resultats.TORTOSA

 

 

L'enquesta encarregada per Imagina Ràdio situa la llista encapçalada per Ferran Bel com a clara guanyadora a la capital del Baix Ebre, assolint -fins i tot- un resultat històric com és la majoria absoluta amb l'obtenció d'11 regidors. Per la seua part, el PSC -grans perdedors d'aquests comicis- perdria dos regidors i es quedaria només amb 5; ERC mantindria els dos actuals; de la mateixa manera que ICV que aconseguiria un segon regidor; i finalment, el PP continuaria tenint-ne un de sol. La resta de partits que es presenten a les eleccions del proper diumenge a Tortosa no obtindrien representació.


Cal tenir en compte però que un 33% dels enquestats s'han mostrat encara indecisos sobre la seva intenció de vot. A més, si a aquests resultats s'hi introdueix una correcció tenint en compte la pregunta relativa al record de vot de les últimes municipals, els resultats dits 'probables' són més prudents però segueixen la mateixa tendència: CiU obtindria entre 9 i 11 regidors; el PSC, entre 5 i 6; ERC, entre 2 i 3, i el PP i ICV, entre 1 i 2.

 

  
AMPOSTA

 

 

Pel que fa a Amposta, on -recordem-ho- la propera legislatura es passarà de 17 a 21 regidors, CiU podria perdre la majoria absoluta que ostenta des de ja fa anys i, com dèiem, perdre el govern municipal en mans dels, fins ara, opositors: ERC -que pujaria de forma molt accentuada- i el PSC. Així, la llista encapçalada per Manel Ferré conservaria els 9 regidors actuals, però ERC passaria de tenir-ne 4 a tenir-ne 8 i el PSC seguiria amb 4. La resta de partits no obtindrien representació.

 

Cal destacar que, en el cas d'Amposta, encara són molts també els indecisos, concretament el 40%. Així mateix, si afegim -com en el cas anterior- la correcció pertinent per obtenir els resultats dits 'probables',  CiU ballaria entre els 8 i els 9 regidors, de la mateixa manera que ERC. El PSC, per la seva banda, n'obtindria entre 3 i 5.

 

 

 

 
    L'enquesta, encarregada per aquesta emissora a l'empresa especialitzada Infortècnica amb una mostra de 320 entrevistats en el cas de Tortosa i 310 en el cas d'Amposta, també interroga tortosins i ampostins sobre temes com la situació econòmica, en què gairebé la meitat dels enquestats consideren que està pitjor que fa quatre anys. Pel que fa a quina creuen que serà la situació d'aquí a dos anys, es reparteixen a parts més o menys iguals, els que consideren que serà millor, semblant o pitjor; són pocs però els que creuen que serà molt millor o molt pitjor.